9 kwietnia 2016

RYBA PIECZONA Z RABARBAREM, KOPREM WŁOSKIM I POMARAŃCZAMI

Najprostszy przepis na świecie




Zastanawiam się, czy to opisywać, bo przecież sami wiecie co, i jak :-)
Wybierzcie swoją ulubiona rybę (wypatroszoną, umytą i osuszoną - u mnie dorada), najlepsza będzie jakaś tłusta. Doprawcie solą i pieprzem (w środku też). Obłóżcie pokrojoną łodygą rabarbaru (doda niezwykłej świeżości daniu), plastrami kopru włoskiego i pomarańczy ze skórką (wcześniej dokładnie umytej i wyparzonej). Wierzch posmarujcie masłem. Rybę zawińcie w papier do pieczenia tak, aby powstał szczelny pakunek, z którego podczas pieczenia nie ucieknie para. Następnie ok. 30 minut w 200 C i gotowe! 
Voila! 
Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz