21 listopada 2017
BABKA CYTRYNOWA
›
z polewą karmelowo-czekoladową Są takie dni, kiedy chcę upiec coś słodkiego i dobrego, jednocześnie nie stojąc w kuchni pół dnia. ...
21 komentarzy:
STRUCLE DROŻDŻOWE Z NADZIENIEM SEROWYM I WIŚNIAMI
›
Ciasto drożdżowe jest wręcz idealne do kubka gorącego mleka. To bardzo zgrany duet. A taka strucla z rodzynkami i nadzieniem serowym ...
2 komentarze:
30 sierpnia 2017
PIERNIKOWO-KOKOSOWY CREME BRULEE
›
W formie tarty, na kakaowym spodzie, ze śliwkami, morelami i chrupiącym karmelem na wierzchu Ostatnio moje myśli kulinarne krążą wok...
1 komentarz:
26 sierpnia 2017
PIERNIKOWE ŚLEDZIE
›
z Katarzynkami Kopernika, karmelizowaną, rozmarynową cebulką, morelami, różowym pieprzem i winegretem pomarańczowym Kolejnym sko...
1 komentarz:
21 sierpnia 2017
PIERNIKOWE TIRAMISU MALINOWO-RÓŻANE
›
Pierniki namoczone w aromatycznej kawie i delikatny, pachnący latem krem Pierniki kojarzą mi się rodzinnie, z moją Mamą i Babcią. I...
1 komentarz:
25 lipca 2017
URODZINOWY, JAGODOWO-KOKOSOWY
›
Tort bez pieczenia, za to pełen smaku :-) Kokos i jagody to niezwykle zgrany duet; wyważony, nie za słodki, lekko orientalny, a przez...
1 komentarz:
13 lipca 2017
CHAŁKA RÓŻANA Z JAGODAMI
›
i kruszonką migdałową Czarne jagody po prostu uwielbiam. Mogłabym je jeść codziennie, tak cudownie kojarzą się z latem i dziecięcą be...
1 komentarz:
22 czerwca 2017
TARTA POZIOMKOWA Z GALARETKĄ RÓŻANĄ
›
i słodkim kremem waniliowo-migdałowym z nutą kokosową Odkąd zostałam mamą staram się, jeszcze bardziej niż wcześniej, szukać zdrowych ...
2 komentarze:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer